::status::

Cuti semester habis tahun satu
Masuk semula bulan 9 tahun dua semester satu
Target cuti : habiskan sebanyak mungkin buku

Friday, April 8, 2011

Majlis Ummah Berselawat Road Tour 2011 - KEDAH

Bismillah...

Alhamdulillah, setinggi kesyukuran dirafakkan kepada Tuhan yang mengatur segala kejadian dan selawat dan salam ke atas junjungan Nabi Muhammad penghulu segala nabi dan rasul yang membawa rahmat ke atas sekalian ummah seluruh alam.

Alhamdulillah, tanggal 4 Mac 2011 (Jumaat) lepas bertempat di Dewan Seri Mentalun, kediaman rasmi Menteri Besar Negeri Kedah telah diadakan Majlis Pelancaran Ummah Berselawat Road Tour 2011 dalam menyemai semangat cinta dan mahabbah kepada Rasulullah SAW di kalangan ummat di Malaysia khasnya di negeri Kedah.

takwim sepanjang tahun
Sehubungan itu, beberapa lokasi telah dirancang sebagai tempat perlaksanaan majlis tersebut sepanjang tahun 2011 insyaAllah semoga berjalan lancar. InsyaAllah sebagai kemuncak Ummah Berselawat Road Tour tersebut, pihak sekretariat akan membawa Habib Umar al-Hafiz yang akan diadakan di Stadium Darulaman, Alor Setar, Kedah.

jawatankuasa
Semoga majlis-majlis ini mendapat sambutan masyarakat Malaysia dan sumbangan kewangan amat diperlukan bagi menampung perbelanjaan sepanjang program tersebut. Bersama-sama kita berdoa semoga Allah memberikan kekuatan dalam memudahkan terlaksananya majlis-majlis ini.


BERSAMA MEMBINA MAHABBAH RASULULLAH SAW
MERAIH RAHMAT DAN REDHA ALLAH SWT
maklumat lanjut boleh didapati di sini >> ummahberselawat

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::Rijal Dakwah::