::status::

Cuti semester habis tahun satu
Masuk semula bulan 9 tahun dua semester satu
Target cuti : habiskan sebanyak mungkin buku

Saturday, March 12, 2011

orang dulu..kita bila pulak..

Bismillah..
nak cincin satu!

Em, jalan-jalan ke blog Aimi, jadi teruja jugak nak share. Hahahaha..
Apa pun, sekalung tahniah buat kak Akmal (gen8-allhs) beserta suami yang telah selamat mendirikan rumah tangga minggu lepas. Alhamdulillah..=)

Jugak kepada kak Aisyah (gen8-IRK) beserta suaminya Haziq (gen8-engine). Wallawee..banin dan banat DQ..Moga ALLAH berkati.

Bersempena cuti sekolah seminggu ni, memang tak berasap la dapur rumah (sebab sekarang pakai dapur gas..mane main dah asap2) sebab kenduri kawen yang tak putus-putus. Kenduri sepupu saje dah 4...bes la jugak jadi tukang bawak hantaran. Masuk la muka dalam gambar. Biarlah tak masuk Metro pon.

Bila dah sepupu-sepapat ramai yang kawen ni, mulalah mak-pak menakan dok nyakat nya. Kamu, bila lagi..?
Hakhakhak...oke. FINE, saya kecik lagi.

Memang nampak syok kan. Tapi tanggungjawab selepas tu LAGI SYOK!!! Kalau difikirkan kemampuan..memanglah sampai bila pun rasa tak mampu. SO, buat masa sekarang ni, berusahalah ke arah mampu itu. Sampai masanya tiba..

Bagaimana usahanya??
Mantapkan diri kita dahulu. Belajar skil2 asas yang perlu. Ni, bangun pun matahari dah tepacak atas kepala (mcm teletubbies). Nak kemas rumah tu lagilah.  

Ni antara yang boleh digariskan lah. Silalah tambah sendiri ye=)
  • tingkatkan kualiti ibadah wajib
  • tambahkan ibadah sunat
  • mantapkan taklifat [mcm y sll buat..istiqamah2.huu]
  • Asas memasak. Takkan MEGI ja nak makan. [kedai banyak ape]
  • tambahkan thaqafah [bc buku byk2]
  • pertingkatkan kualiti AL-QURAN [i'adah..huhu]
  • kumpul duit [makan pasir ja la...]
Sama sahaja laki ka perempuan ka. Jadilah seorang yang competent. Tak kiralah di rumah mahupun di kampus. Reschedule ourselves. Susun semula jadual.

"Azam yang kuat mampu mengalahkan jasad yang lemah."

Ya ALLAH, berilah daku keyakinan serta kekuatan untuk melangkah hari-hari yang bakal berlalu.

4 comments:

Kalam Hurunain said...

mai nak tambah =))
kahwin murah rezeki cek...huuuu

munirah.zulkifli said...

haha..yaka..tggu hikmah jalan dl la noh

Kalam Hurunain said...

cian orang duk tunggu....
hehhh

munirah.zulkifli said...

hg toksah dok bt pala..
haha..kita bg tok guru p dl..
ak mengekoq ja nnt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

::Rijal Dakwah::